Bökönyi Norbert/ március 20, 2020/ AdWords, AdWords hirdetések, AdWords marketing, Google Ads kampány, Koronavírus, Kulcsszavak, Webshop AdWords/ 0 comments

Tartalomjegyzék:
A koronavírus marketing fontossága
Közösségi csodafegyver a Facebook
Google Adwords a Mumus
Keresőoptimalizálás egy új témában
Hírlevélben a vásárlói figyelem

Életünket egyre jobban megnehezíti a koronavírus. A cégünk minden területén átszervezésre van szükség, a marketing területén legalábbis biztosan változtatnunk kell. Már többször tapasztaltuk a marketing eszközök használatának profitszerző erejét. Ez most a járványhelyzet idején duplán érvényesül. Ezért fontos szerepe lesz, hogy minden vállalkozás alkalmazza a koronavírus marketing eszközeit.
A vásárlók ilyenkor elveszettnek érzik magukat. Kérdések sora merül fel bennük. Hogyan fogják beszerezni a szükséges terméket? Hogyan intézik majd el szükségleteiket? Ki mikor és hogyan érhető el? Hogyan vásároljanak biztonságosan?
A sok kérdés között ne hagyjad őket elveszni! A koronavírus idején még fontosabb, hogy folyamatosan kommunikálj velük Facebookon, e-mailben, telefonon és az összes fontosabb marketing csatornánkon.
Nézzük meg azokat a csatornákat, amik 2020-ban kiemelten fontosnak számítanak. Ezeken a csatornákon biztosan eléred őket. Megmutatjuk hogyan használd a koronavírus marketinget. Milyen módon és mit kommunikálj az egyes csatornákon.

koronavírus marketing tippek

A marketing ereje a koronavírus idején.

A Facebook hírfolyam ereje

A Facebook az a csatorna, ahol egyszerre érheted el az X, Y és Z generációt. Ez az egyik legfontosabb koronavírus marketing eszköz a járvány ideje alatt. Az emberek még többet lógnak a közösségi hálón és mindenre felfigyelnek, ami a koronavírussal kapcsolatba hozható.
Ezért fontos, hogy itt te is kommunikálj a témával kapcsolatban.

Néhány ötlet, hogy mit posztolj:

    • Értesítsd őket a boltod nyitva tartásáról.
    • Mond el, hogy nálad miért biztonságos vásárolni, milyen előírásokat követsz.
    • Kiemelt hírként kezeld, ha átszervezted a munkafolyamatokat. Például, ha a személyes eladás helyett most házhoz szállítást vállalsz. Ezt kommunikáld többször.

 

  • Ösztönözd a vásárlókat egy kis kedvezménnyel.
  • Kérdezd meg az igényeiket, javaslataikat. Indíts mondjuk egy szavazást, ha bizonytalan vagy egyes céges döntésekben.
  • Hozz létre privát csoportot, ha kapcsolódik a tevékenységedhez. Kommunikálj itt a vevőiddel elkerülve a Facebook reklám zaját. Tartsd össze a vásárlói körödet, hogy a járvány elmúltával is hozzád térjenek vissza.
  • Ha a tevékenységi köröd megengedi vigyél egy kis humort a posztokba. Fontos, hogy az embereket kicsit lelazítsuk a koronavírus okozta stressz hatás alól. Egy jól sikerült vicces posztot szívesen osztanak meg a követőid. Ezzel nagyobb elérést érhetsz el.


A Facebook fizetett hirdetéseknél ellenőrizd a hirdetési szövegek aktualitását. Állítsd le azokat a hirdetéseket, amit nem tudsz teljesíteni, vagy amire nincsen igény. Gondold át milyen témában tudsz új hirdetést elindítani, amivel felhívhatod a figyelmet a cégedre. Tesztelj több hirdetési kreatívot és szöveg változatot.

Adwords kampányok a koronavírus ideje alatt

Google Adwords kampányok kezelése a válság idején.

Google Adwords a válság pénznyelője

A Google Adwords (más néven Google Ads) valószínűleg az egyik legnagyobb bevételt hozó marketing eszköz a cégedben. A koronavírus idején egyből az a kérdés merül fel, hogy vajon érdemes-e ilyenkor hirdetned. A koronavírus marketing stratégiádban csak viszi a pénzed ez a hirdetési forma? Ez persze az adott piactól függ, de a legtöbb esetben a válasz nem. Érdemes továbbra is az Adwords-ben hirdetned, de ne mindegy hogyan teszed.
Elsőként itt is nézd át a hirdetések aktualitását. Például, ha egy utazást hirdetsz a jövő hónapra azt a hirdetést biztosan leállíthatod. Lesz viszont olyan hirdetés amit lehet, hogy csak át kell fogalmaznod. Ilyenkor is érvényes az a szabály, miszerint meglévő hirdetést nem írunk át. Másolj hirdetést a hirdetés csoporton belül és a másolatot írd át az aktuális szöveggel. Így tudod majd pontosabban mérni az eredményeket.

Valószínű arra is szükség lesz, hogy teljesen új kampányokat indíts. A koronavírus marketing tervedben szerepeljen ez is. Amennyiben átszervezted a tevékenységed ezt hirdesd az Adwords-ben. Indíts kedvezményre jogosító kampányt, persze ésszerűen. Most is csak annyi kedvezményt adj, amit mondjuk szezon végén tennél. Webshopok esetén mondjuk az ingyen kiszállítást imádni fogják. Itt az a lényeg, hogy felhívd magadra a figyelmet és bevételt generálj.

A járvány idején ellenőrizd gyakrabban a hirdetéseidet. Nézd át a keresési kifejezéseket. A koronavírus akár teljesen megváltoztatja a vásárlóid igényeit. Ezeket a keresési kifejezésekből nagyon jól ki tudod majd szűrni. Ennek megfelelően pedig új kulcsszavakat vehetsz fel vagy új ötleteket kapsz, hogy mire hirdess. A legjobb esetben ezek a keresési kifejezések segítenek abban hogyan szervezd át a cégedet. A koronavírus marketing folyamatos újratervezést igényel majd számodra.
Tehát ne állítsd le ezt a fontos marketing eszközt a járvány ideje alatt sem! Akik ezt teszik azokkal szemben biztosan helyzeti előnyben részesülsz.

Keresőoptimalizálás, amihez a koronavírus egy ütős kulcsszó

A legtöbb weboldal látja, hogy a keresőoptimalizálásból érkezik a legtöbb vásárlója. Ezért itt sem szabad figyelmen kívül hagynod ezt a koronavírus marketing eszközt. Bár a SEO köztudott, hogy nem azonnal hoz eredményt számodra. A járvány idején ezt a szabályt mégis megdöntheted. Hogyan? Egész egyszerűen írj a témával kapcsolatban. A blogbejegyzéseid a koronavírussal kapcsolatosak legyenek. Annyira új ez a téma és annyian keresnek rá. Írj egy hasznos cikket megelőzve a versenytársad és akár a kereső első oldalán találhatod magad rövid időn belül. Biztosan találsz egy olyan témát, ami kapcsolódik a termékedhez, szolgáltatásodhoz. Adj tanácsokat vásárlóidnak, lásd el őket fontos információkkal. Itt fontos az idő, hogy minél hamarabb kikerüljön egy-egy cikk az oldaladra. Érdemes szakértő marketing ügynökségre hagyni ezt a feladatot, ha időszűkében szenvedsz. A blogbejegyzéseket pedig ne felejtsd el hirdetni a többi marketing csatornádon.
Amennyiben van olyan terméked vagy szolgáltatásod a weboldalon, ami szorosan kapcsolódik a koronavírushoz arra fordíts kiemelt figyelmet. Állítsd át a SEO beállításokat úgy, hogy szerepeljen benne a koronavírus kulcsszó.

A hírlevél most még kiemeltebb csatorna a vevőidhez

A hírlevél egy szintén fontos eszköz most az információ átadásra. Bár sok cég nem használja a hírlevél adta lehetőséget. Akik beépítették már a marketing tevékenységükbe, azoknak most kiemelt csatorna lesz. A vásárlóknak még több szabadidejük van hírleveleket olvasgatni és információra éhesek. Használd ezt ki! Küldj akár a megszokottnál több levelet a vevőidnek. Tartsd fönt folyamatosan a figyelmet a termékeden vagy szolgáltatásodon. A hírlevélre feliratkozottakat most kezeld még exkluzívabb klub tagoknak. Adj nekik olyan kedvezményt, amit senki más nem kap meg, csak aki feliratkozott a listádra. Készíthetsz piackutatást egy kérdőív segítségével. Például, hogy milyen termékekre lesz most inkább igényük. A vevők véleménye sokat segíthet majd milyen termékeket gyárts vagy szerezz be a gyártótól.

Érdemes még megemlíteni az Instagram oldalt, mint gyorsan fejlődő marketing eszközt. Itt viszont óvatosan kell kezelni a koronavírus marketinget. Fontos belevinni a kreativitás minden posztban. Itt ösztönözd az Y és Z generációt a koronavírus elleni védekezésben. Mutasd meg mire használod a kreatív szabadidődet.
Amennyiben van YouTube csatornád ezt semmikép ne hanyagold el. Itt is kiemelten érvényesülhetsz a koronavírussal kapcsolatos videókkal. Készíts oktató videókat, mutasd be a vállalkozásod életét a járvány idején. Mutasd meg, hogy nálad nem állt le az élet!

Ne hanyagold el a marketinget ebben az időszakban! Ne gondold azt, hogy az embereknek nincsen pénze a termékedre és fölösleges erre időt pazarolnod. Igen is most kell újra gondolni a cég marketing tevékenységét! Ez lesz most, ami életben tartja és akár fel is lendíti a vállalkozásodat. A koronavírus marketing!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*